VOIKO BACOPA MONNIERI PARANTAA MUISTIA?

Kuvittele, jos olisi olemassa pilleri parempaan kognitiiviseen toimintaan, parempaan muistiin ja keskittymiskykyyn. Voisiko olla, että sellainen on jo löytynyt? Ja sitä sisältävää yrttiä kutsutaan nimellä bacopa monnieri tai pikkubacopa (brahmi).

Bacopa monnieri on kasvilaji bacopien suvussa ratamokasvien heimossa. Se on laajalle levinnyt trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla kaikilla mantereilla. Sitä kutsutaan myös nimellä ”brahmi”.

Ja kuten pian huomaamme, sillä voi olla positiivinen vaikutus aivoihin ja kognitiiviseen toimintaan.

Mikä on bacopa monnieri?

Bacopa monnieri on yrtti, joka on kotoisin Kaakkois-Aasiasta, Intian, Bangladeshin, Sri Lankan, Kiinan, Taiwanin ja Thaimaan maista, mutta sitä kasvatetaan sekä näissä että muissa lämpimän ilmaston maissa. Kasvi viihtyy kosteikoilla soissa ja lammikoissa ja muodostaa tiheitä kasvustoja mutarannoille ja mangrove-soille asti. Länsimaissa bacopa monnieria käytetään usein ravintolisistä.

Bacopa on pieni, kasvutavaltaan maanmyötäisesti suikertava vesikasvi, joka voi kasvaa jopa 50 cm korkeaksi. Kasvin lehdet ovat pienet, sileät ja pitkänpyöreät ja niissä on hieman terävä maku. Kukat ovat valkoisia, vaalean sinisiä tai violetteja. Hedelmä on soikea ja kapean munan muotoinen.

Lue: Iso aivo-opas: Miten aivot toimivat

MUISTI: Bacopa monnierilla on useita jännittäviä ominaisuuksia, jotka voivat parantaa muistia

Bacopa monnieri ja muisti

Yksi tunnetuimmista bacopa monnierin vaikutuksista on muistin parantaminen. Nämä ovat havaintoja, joita on nähty erityisesti ikääntyneiden, mutta myös nuorempien keskuudessa.

Useat tutkimukset vahvistavat paremman muistin

Eräässä tutkimuksessa, joka kesti 12 viikkoa ja johon osallistui 46 tervettä aikuista, jotka söivät 300 mg bacopa monnieria päivittäin, havaittiin, että bacopa-yrtti paransi osallistujien kykyä käsitellä visuaalista tietoa, oppimisnopeutta ja muistia – verrattuna lumelääkeryhmään.

Vastaava tutkimus, joka kesti saman ajan, ja johon osallistui 60 iäkästä aikuista, jotka söivät 300 mg tai 600 mg bacopa monnieri – uutetta, osoitti parempaa muistia, tarkkaavaisuutta ja kykyä käsitellä tietoa lumelääkeryhmään verrattuna.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että bacopa monnieri voi:

  • Auttaa parantamaan keskittymiskykyä ja muistia
  • Auttaa säilyttämään kognitiivista toimintakykyä
  • Auttaa huolehtimaan muistista vanhetessamme
  • Edistää normaalia verenkiertoa, joka liittyy aivojen toimintaan

Bacopa monnieri ja MemoPro

MemoPro on ravintolisä, joka on suunniteltu ylläpitämään muistia ja keskittymistä.

MemoPro sisältää muun muassa 300 mg Bacopa monneria, joka voi auttaa parantamaan muistia ja keskittymiskykyä sekä ylläpitämään kognitiivisia toimintoja. Se voi myös edistää normaalia verenkiertoa, mikä liittyy aivojen toimintaan. C- ja B6-vitamiinit edistävät normaalia psyykkistä toimintaa. B12-, B1- ja B2-vitamiinit edistävät hermoston normaalia toimintaa. B5-vitamiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Voit lukea lisää MemoPron tutkimuksista täältä.

Kokeile MEMOPRON 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liitetyillä tiedoilla ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja tilausehdoista ennen tilaamista. Et tilaa vielä mitään.

Lähteet: