NÄITÄ RUOKIA AIVOT RAKASTAVAT

Koetko, että aivosi käyvät hieman hitaalla? Saatat nimittäin syödä väärää ruokaa. Tässä artikkelissa saat yleiskatsauksen ruoasta, joka ravitsee aivoja.

Tärkeintä on, että saat paljon hedelmiä, vihanneksia, palkokasveja ja täysjyvätuotteita. Yritä myös saada proteiineja kasvipohjaisista lähteistä, kuten kaloista, ja valitse tyydyttyneiden rasvojen sijaan terveellisiä rasvoja, kuten oliiviöljyä tai rypsiöljyä.

Tutkimukset osoittavat, että paras ruoka aivoille on hyväksi myös sydämelle ja verisuonille.

Ruokia, jotka terävöittävät aivoja

Vihannekset: Suosi vihreitä kasviksia, kuten lehtikaali, pinaatti ja parsakaali. Silloin saat rutkasti terveellisiä ravintoaineita, kuten K-vitamiinia, folaattia ja beetakaroteenia. Tutkimukset osoittavat, että tämäntyyppiset vihannekset voivat hidastaa kognitiivista laskua.

Rasvainen kala: Rasvaiset kalat sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja ja tyydyttymättömiä rasvoja, mikä on meille hyväksi. Yritä syödä kalaa vähintään kahdesti viikossa, ja suosi mieluiten lohta, turskaa, muikkuja ja tonnikalaa öljyssä.

Jos et ole niin innostunut siitä, mitä meren pohjassa on, voit valita omega-3-lisäravinteen tai syödä runsaasti omega-3:a sisältäviä elintarvikkeita, kuten pellavansiemeniä, avokadoja ja saksanpähkinöitä.

Nauti runsaasti omega-3-rasvahappoja, esimerkiksi lohta.

Marjat: Marjoista löytyy pigmenttiä, joka on itse asiassa hyväksi myös muistille. Harvardin Brigham and Women’s Hospitalin tutkijoiden tutkimuksessa havaittiin, että naiset, jotka söivät mansikoita tai mustikoita, kaksi tai kolme annosta viikossa, pystyivät paremmin säilyttämään hyvän muistin.

Tee ja kahvi: The Journal of Nutrition -lehdessä vuonna 2014 julkaistu tutkimus osoitti, että osallistujat, joilla oli suuri kofeiinin saanti, suoriutuivat paremmin myös mielenterveystesteissä. Kofeiini voi tutkimusten mukaan myös auttaa lisäämään muistia. Johns Hopkinsin yliopistossa osallistujia pyydettiin opiskelemaan valokuvia ja sitten joko syömään lumelääkettä tai syömään 200 mg kofeiinia tablettien muodossa.

Useat kofeiinitabletteja nauttineet osanottajat pystyivät tunnistamaan kuvat oikein seuraavana päivänä.

Saksanpähkinät: Pähkinät ovat hyviä proteiinin ja terveellisten rasvojen lähteitä. Erityisesti saksanpähkinä näyttää olevan pähkinä, joka voi myös auttaa parantamaan muistia. Kalifornian yliopiston vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että saksanpähkinöiden suurempi kulutus voisi tuottaa parempia tuloksia kognitiivisissa testeissä.

Saksanpähkinät sisältävät paljon omega-3-rasvahappoja, joita kutsutaan alfalinoleniinihapoksi (ALA). Ruokavalio, jossa on runsaasti ALA:ta ja muita omega-3-rasvahappoja, on yhdistetty alhaisempaan verenpaineeseen ja puhtaampiin valtimoihin.

Se tekee hyvää sydämelle ja aivoille.

Välttämättömät vitamiinit

MemoPro-ravintolisä sisältää tärkeitä ainesosia ja vitamiineja aivoille.

MemoPro sisältää välttämättömät B-vitamiinit B1, B2, B3, B5, B6, B9 ja B12 sekä C-vitamiinia. B12-, B1- ja B2-vitamiinit edistävät hermoston normaalia toimintaa. B5-vitamiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa. C- ja B6-vitamiinit edistävät normaalia psyykkistä toimintaa.

MemoPro sisältää myös 300 mg Bacopa monneria, joka voi auttaa parantamaan muistia ja keskittymiskykyä sekä ylläpitämään kognitiivisia toimintoja. Se voi myös edistää normaalia verenkiertoa, mikä liittyy aivojen toimintaan.

Voit lukea lisää MemoPron tutkimuksista täältä.

Kokeile MEMOPRON 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liitetyillä tiedoilla ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja tilausehdoista ennen tilaamista. Et tilaa vielä mitään.

Lähde: https://www.health.harvard.edu